Regijska konferenca EPALE in zaključna konferenca EPUO

24. in 25. september 2019 v Kongresnem centru Thermana Laško

Dobrodošli!

Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) v vlogi Nacionalne podporne službe EPALE Slovenija in Andragoški center Republike Slovenije (ACS), nacionalni koordinator projekta EPUO, vabita na regijsko konferenco EPALE in zaključno konferenco projekta EPUO. Dvodnevni dogodek predstavlja sinergijo dveh procesov, ki ju je na področju izobraževanja odraslih sprožila Evropska komisija in se uresničujeta v regiji. V Sloveniji oba projekta sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

Regijske konference EPALE predstavljajo priložnost za Nacionalne podporne službe (NPS) EPALE v jugovzhodni Evropi, da izmenjajo svoje izkušnje in zamisli. Obenem so posvečene aktualnim temam v državi gostiteljici in širše. Tema letošnjega regijskega srečanja je razmislek o implementaciji Priporočila Sveta EU Poti izpopolnjevanja: nove priložnosti za odrasle v sodelujočih državah.

EPALE

je elektronska platforma za izobraževanje odraslih v Evropi, ki je namenjena strokovnemu osebju na področju izobraževanja odraslih in predstavlja prostor medsebojne izmenjave mnenj, izkušenj, novic in virov. V Sloveniji v okviru CMEPIUS-a deluje Nacionalna podporna služba (NPS) EPALE Slovenija, ki, med drugim, skupaj s službami iz regije Balkana sooblikuje vsakoletno regijsko konferenco. Na dogodku, ki ga v letošnjem letu gostimo v Sloveniji, pričakujemo predstavnike NPS EPALE in deležnike s področja izobraževanja odraslih iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Slovenije in Srbije.

EPUO

je akronim za projekt Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). Dejavnosti v vseh državah EU tečejo že od leta 2012, v aktualni fazi (2017–2019) pa so marsikje, tudi v Sloveniji, namenjene uveljavljanju Priporočila Sveta EU Poti izpopolnjevanja: nove priložnosti za odrasle. V slovenskem projektu pozornost namenjamo tudi ozaveščanju o pomenu izobraževanja odraslih ter spodbujamo nizko izobražene in druge prikrajšane odrasle k udeležbi in razvijanju njihovih temeljnih zmožnosti. Redno objavljamo na platformi EPALE in sodelujemo pri njenem razvoju.

© 2019 Andragoški center Slovenije in CMEPIUS. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Pravna obvestila 
Urednica: Zvonka Pangerc Pahernik, računalniška izvedba: Franci Lajovic