Dogodek ELS: Parada učenja 2023

Ljudska univerza bo tudi letos koordinator Parade učenja, ki se bo odvijala v sredo 24. maja 2023 na Planini 1, med vrtcema Mojca in Najdihojca med 9. in 14. uro.
Na dogodku se boste lahko sprehodili med 33 stojnicami različnih ponudnikov. Na stojnicah boste obiskovalci Parade učenja lahko sodelovali v kvizih (komunikacijske in digitalne spretnosti), pri ustvarjalnih delavnicah (ročne spretnosti), preizkusu v novih športnih aktivnostih (gibalne spretnosti), spoznavanju didaktičnih iger (ročne in komunikacijske spretnosti) in se informirali o izobraževalni ponudbi v lokalnem okolju.
Predstavila se bodo različna društva, šole, organizacije. Na stojnicah se boste lahko preizkusili v kolesu sreče, preizkusili vrteti palico skupaj z mažoretkami, spoznali različne jezike, namizne igre, ročne izdelke etc in si pogledali odrsko dogajanje, ki bo zelo raznoliko in bo potekalo ves čas Parade učenja.
Letošnja Parada učenja v Kranju bo tematsko obarvana v znamenju krovne terne Tednov vseživljenjskega učenja, to je Evropsko leto spretnosti.
V središču stojnic bo prostor, kjer se bodo predstavili obrtniki obrti, ki tonejo v pozabo. Udeleženci Parade učenja boste lahko od blizu videli prikaz obrti in tudi sami kakšno izmed njih poskusili (pletar, tkalec, šivilja tradicionalnih kostumov). Lahko si boste pogledali retro kamion in njegovo notranjost primerjali z sodobnim tovornjakom. Kovača, čebelarja in čevljarja, ki smo jih obiskali v času priprav, boste spoznali preko kratke video predstavitve. Na stojnici v bližini bodo tudi pek, slikopleskar in kozmetičarka.
Udeležili se boste lahko lova za zakladom, kjer si boste s pravilnimi odgovori na vprašanja pri različnih razstavljalcih na stojnicah poiskali zaklad.

Program Parade učenja si lahko pogledate na: https://bit.ly/paradaucenja-program

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN DOGODKA
Lokacija dogodka: Kranj, Igrišče Planina 1, med vrtcema Najdihojca in Mojca
Datum: 24. 5. 2023–25. 5. 2023
Čas dogodka: od 09.00 do 14.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA DOGODEK
Petra Odar
Telefon: 04 280 48 15
E-naslov: izobrazevanje2@luniverza.si
DOGODEK IZVAJA
Ljudska univerza Kranj, center za izobraževanje in kulturo
Cesta Staneta Žagarja 1, 4000 Kranj
Telefon: 04 280 48 00
E-naslov: info@luniverza.si
Spletna stran: http://www.luniverza.si/
Vsi dogodki >>

© 2019 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane. Politika zasebnosti | Pravna obvestila
Urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik, oblikovanje: David Fartek, računalniška rešitev: Franci Lajovic