Dogodek ELS: Konferenca »Digitalno in zeleno ne padeta z neba«

Vabimo vas na prvo tematsko konferenco »Digitalno in zeleno ne padeta z neba«, projekta Modernizacija poklicnega izobraževanja.

Dogodek bo potekal v sredo, 29. 11. 2023 v hotelu Mons v Ljubljani, med 8. in 16. uro.

Umeščanje digitalnih in zelenih kompetenc, izboljševanje odzivnosti poklicnega izobraževanja za potrebe trga dela in prilagajanje izobraževanja udeležencem in sodelujočim, zahtevajo pogovor in usklajevanje vključenih na vseh ravneh.

Cilj projekta Modernizacija srednjega poklicnega in strokovnega izobraževanja vključno z vajeništvom, prenova višješolskih študijskih programov ter vzpostavitev digitalno podprtih učnih mest 2022–2026, ki ga v okviru Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) vodi Center RS za poklicno izobraževanja, se v prvi meri ukvarja s prenovo poklicnih, strokovnih in višješolskih programov izobraževanja, te pa naslanja na smiselno umeščanje digitalnih, zelenih, trajnostnih in drugih kompetenc, ki so pomembne za uravnotežen gospodarski, okoljski in družbeni razvoj.

Litvanska državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, dr. Agne Kudarauskiene, bo predstavila potek njihove reforme poklicnega in strokovnega izobraževanja. S prispevki predavateljev, dr. Gregorja Torkarja, dr. Marka Radovana, mag. Tomaža Blatnika in z vzporednimi delavnicami bomo naslovili temo vključevanja digitalnih in zelenih kompetenc v poklicno izobraževanje. Prostor bomo namenili tudi razpravi o predlogu novih Izhodišč za pripravo izobraževalnih programov nižjega in srednjega poklicnega ter programov srednjega strokovnega izobraževanja.

Prijavite se na povezavi: https://podio.com/webforms/29121262/2371913

Uradno vabilo in več informacij: https://cpi.si/prva-tematska-konferenca-projekta-modernizacija-psi/

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN DOGODKA
Lokacija dogodka: Ljubljana, CPI
Datum: 29. 11. 2023
Čas dogodka: od 08.00 do 16.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA DOGODEK
Andreja Vuk
Telefon: 01 5864 236
E-naslov: konferenca@cpi.si
DOGODEK IZVAJA
Center RS za poklicno izobraževanje
Kajuhova 32 U, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 5864 200
Spletna stran: http://cpi.si/o-cpi/osebna-izkaznica/
Vsi dogodki >>

© 2019 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane. Politika zasebnosti | Pravna obvestila
Urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik, oblikovanje: David Fartek, računalniška rešitev: Franci Lajovic