Dogodek ELS: Osnove dokumentarne fotografije z Majo Modrinjak

KDAJ: 24. maj 2023, od 8:00 do 13:00
KJE: prostori Andragoškega zavoda Maribor (teorija) – Ljudska univerza in Trg svobode (praksa)

V okviru Parade učenja vas v sredo, 24. maja 2023 vabimo na fotografsko delavnico, kjer vas bo znana mariborska fotografinja Maja Modrinjak popeljala v svet dokumentarne fotografije.
Po kratkem teoretičnem uvodu, ki ga bo strokovnjakinja izvedla v prostorih Andragoškega zavoda Maribor – Ljudska univerza, vas vabimo, da se podate v resnično življenje, med ljudi, stojnice in odrsko dogajanje, ki se bo odvijalo na Trgu svobode v Mariboru. Pridobljeno znanje o dokumentarni fotografiji boste tako lahko ob prisotnosti in podpori Maje Modrinjak preizkusili na Trgu svobode v okviru vseživljenjskega festivalskega dogodka Parada učenja 2023.
Vsak udeleženec bo lahko iz tega dogodka oddal do 10 svojih nastalih fotografij in izbor najboljših bo razstavljen v prostorih Andragoškega zavoda Maribor – Ljudske univerze. Izmed izbranih fotografij bo komisija izbrala tudi 3 najboljše, katerih avtorji bodo prejeli pohvalo in simbolične nagrade.
Vabljeni vsi fotografski začetniki, ljubitelji fotografije in dogajanja na prostem. Zaželena je lastna fotografska oprema. Za mladoletne sodelovanje mogoče ob spremstvu starša/skrbnika.
Udeležba je brezplačna.
Zaradi lažje izvedbe se je na delavnico potrebno prijaviti. Prijave se zbirajo na: pum@azm-lu.si do ponedeljka, 22. maja 2023.


MAJA MODRINJAK
Rojena Mariborčanka, fotografinja in snemalka, avtorica fotografskih razstav doma in v tujini. Fotografija ji je bila položeno v zibelko (hči slavnega mariborskega fotografa Dragiše Modrinjaka). Njeno življenjsko delo se prepleta z umetnostjo in komunikacijo vizualnega. V teh dneh je njena dela moč videti na razstavi ‘’Poezija giba’’’ v prostorih IZUMgalelrije na Prešernovi ulici 17 v Mariboru.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN DOGODKA
Lokacija dogodka: Maribor, Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza in Trg svobode, Maribor
Datum: 24. 5. 2023
Čas dogodka: od 08.00 do 13.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA DOGODEK
Maja Modrinjak
Telefon: 041 823 529
DOGODEK IZVAJA
Maja Modrinjak
Ulica kneza Koclja 31, 2000 Maribor
Telefon: 041 823 529
E-naslov: maja.modrinjak@gmail.com
Spletna stran:
Vsi dogodki >>

© 2019 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane. Politika zasebnosti | Pravna obvestila
Urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik, oblikovanje: David Fartek, računalniška rešitev: Franci Lajovic