V trenutni dvoletni fazi uresničevanja novega Evropskega programa za učenje odraslih (projekt EPUO) smo načrtovali osem virtualnih forumov o aktualnih spretnostih, ki jih potrebujemo za uspešno življenje.

Štiri smo izpeljali lani in tako z nadvse zanimivimi sogovorci obdelali zelene in digitalne spretnosti ter tiste, ki zadevajo zdravo in kulturno življenje. Na njihovih spletnih podstraneh boste našli programe ter posnetke celotnega dogajanja in posameznih prispevkov. Opozarjamo tudi na njihove predhodnike – forume EPUO 2021, na katerih smo se ukvarjali s šestimi družbenoekonomskimi trendi in njihovo odslikavo v IO. 

Zdaj se nam na forumih EPUO 2023 obetajo teme, ki so v luči nedavnih katastrofalnih dogajanj v Sloveniji le še pridobile pomen. Osvetlili bomo:

  • državljanske spretnosti za življenje (12. septembra),
  • medijske spretnosti za življenje (19. septembra),
  • osebne (čustvene) in medosebne spretnosti za življenje (4. oktobra),
  • finančne in potrošniške spretnosti za življenje (16. novembra).

Letošnji forumi so del kampanje ELS.

Več informacij bomo kmalu objavili na spletni strani oziroma posameznih podstraneh, vas pa povabili, da se nam na teh dogodkih (preko spleta) pridružite. Jesen bo polna dogajanja, a naših zanimivih sogovorcev preprosto ne smete zamuditi!

Mag. Zvonka Pangerc Pahernik (zvonka.pangerc@acs.si), ACS